4.20.2010

Къща за гости -Лунка , Обзор - лято 2013

Къща за гости „Лунка”, се намира в гр. Обзор, на около50 м. от центъра на Обзор и на около 200 м. от морето и плажа, на удобно и комуникативно място.
Разполага с просторни и уютно обзаведени 3 четворни, 3 тройни и 4 двойни стаи ,всички оборудвани с телевизор, кабелна телевизия и хладилник. Към всяка стая има тераса с прекрасен панорамен изглед, маса и столове, собствен санитарен възел (баня + WC). На всеки етаж на къщата има принадлежности за гладене (дъска и ютия). Има двор с възможност за барбекю и готвене ,разполага с 2 къта за отдих и хранене.

Цени: 15 лв. на легло.За деца до 3 год. БЕЗПЛАТНО
За деца от 3 до 7 год. – 7 – 10лв. за нощувка.

Адрес: гр. Обзор ,ул.’ Славянска’ 32 /срещу пощата/
Телефон: 0556-3-20-51
GSM: 0897475985
Уеб сайт: http://lunkaobzor.blogspot.com/
Skype:lunka_docheva Email адрес: lunka_docheva@abv.bg
Лице за контакт: Лунка Дочева

3.29.2009

Тук можете да споделите вашите мнения и впечатления от престоя си в КЪЩАТА ЗА ГОСТИ-ЛУНКА. Guestbook

3.27.2009

История на Обзор

Градът съществува още от древността Първоначално елините го наричали Навлохос, а после го прекръстват на Хелиополис (Град на слънцето). Останки от древния град Хелиополис са подредени в малкия парк в центъра на Обзор, където можете да видите колони и фрагменти от статуи от римски храм в чест на Юпитер, който преди много векове е красял това място. В околностите на Обзор римляните са имали и крепост, която да брани морските им търговски пътища между Константинопол и Дунав. Това е едно от най-старите селища по нашето Черноморие. Римляните също се установяват в селището и го наричат Темплум Йовис (Храм на Юпитер).Те издигнали тук храм на Юпитер и построили крепост, станала по-късно част от владенията на болярина Карвун, по време на Средновековието и е известна на българите с името Козяк. Днес в малкия парк на съвременния град са изложени останки от колони, капители и статуи от римския храм на Юпитер. Обявен е официално за град на 9 септември 1984. Развитието на Обзор като курорт започва през 1925 г., когато са построени първите летни вили и почивни станции.

карта на Обзор